Inloggen

Veelgestelde vragen aan Sky Casting & Agency

Wie zijn jullie?

Wij zijn Karin Stapper en Henry Scheer. Twee mensen die ieder vanuit hun eigen ervaring op het gebied van film, fotografie en acteren de koppen bij elkaar gestoken hebben om een castingbureau op te gaan zetten in het noordoosten van Nederland. Een gebied, waarvan we weten dat er erg veel talent zit. Wil je iets meer over ons weten? Dan kun je op de website op de pagina ‘over’ meer lezen over ons.

Hoe komen jullie aan de naam SKY?

Bij het verzinnen van een naam hebben we zitten spelen met onze eigen namen. Daar kwam uiteindelijk SKY uitrollen. SKY bestaat uit de ‘S’ van Scheer, de ‘K’ van Karin en de ‘Y’ voor You. Want het gaat tenslotte om jou! Bovendien willen we dat onze werkwijze transparant is en we willen aangeven dat er bij ons veel mogelijk is. The SKY is the limit! Vandaar dus SKY, een naam waar we heel erg trots op zijn!

Wat is een castingbureau?

Een castingbureau kun je zien als een bemiddelaar tussen jou en een opdrachtgever. Opdrachtgevers die een model of een acteur zoeken benaderen een castingbureau dat – op basis van specifieke wensen van de opdrachtgever – een voorselectie maakt. Als jij deel uitmaakt van die voorselectie, dan bellen we altijd om te vragen of je beschikbaar bent en of je op een bepaalde datum een opdracht kunt en wilt uitvoeren. Je bent dus niet verplicht om alle opdrachten aan te nemen die we je voorstellen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de opdrachtgever uiteindelijk bepaalt welke gezichten het beste bij zijn ideeën passen.

Waarom een castingbureau in Meppel?

We zijn ons bewust van het feit dat veel modellen of acteurs zich richting de Randstad begeven. Daar is vaak meer werk te vinden in dit vakgebied. Daarom vestigen de meeste castingbureaus zich in de Randstad. Maar het oosten van Nederland heeft potentieel als het gaat om talentvolle mensen. En die willen misschien wel verder komen, maar niet helemaal naar de Randstad reizen. Dan is het moeilijk om verder te komen. Verder worden er ook vaak shoots en opnames gepland door opdrachtgevers die juist in onze regio iets willen ondernemen. Daarvoor vragen ze dan vaak modellen en acteurs uit de Randstad, terwijl hier voldoende mensen zitten die dit ook prima zouden kunnen. Dat is nu net de reden waarom SKY in Meppel zit!

Hoe gaat de inschrijving?

De inschrijving bij SKY is gratis. We bieden het inschrijven gratis aan omdat we de drempel laag willen houden en aan het inschrijven niets willen verdienen. Je kunt je op onze website aanmelden middels een inschrijfformulier. Het is heel belangrijk dat je dit formulier zo nauwkeurig mogelijk invult. Zo weet een opdrachtgever precies wie hij voor zich heeft. Naast de gratis inschrijfoptie zijn er betaalde mogelijkheden die we je bieden om je bereik bij opdrachtgevers te vergroten. Zo maak je meer kans op een opdracht. Meer hierover kun je terugvinden op onze website.

Hoe nauwkeurig moet de inschrijving zijn?

Het liefst zo nauwkeurig mogelijk. De eerste selectie door de opdrachtgever wordt gemaakt op basis van je profiel en foto’s. Dat betekent ook dat de foto’s bij je profiel dus recent en professioneel gemaakt moeten zijn. Als je net naar de kapper bent geweest of je hebt een zichtbare piercing geplaatst, dan is het handig om je profiel op onze website te updaten zodat potentiële opdrachtgevers altijd de meest recente kenmerken over jou kunnen vinden.

Wat gebeurt er bij een casting?

Als een opdrachtgever bij SKY komt zullen we zelf op basis van wat we van jullie weten een voorselectie maken. Het is overigens ook mogelijk dat de opdrachtgever zelf al een voorselectie maakt op basis van de websiteprofielen. Als jij hiervoor wordt geselecteerd, dan nemen we contact met je op voor een casting. Een casting is niets anders dan een korte kennismaking met de opdrachtgever. Soms vraagt de opdrachtgever of hij een filmpje van je kan maken al of niet met een van te voren afgesproken tekst die je dan hebt ingestudeerd. In enkele gevallen vraagt de opdrachtgever om speciale kleding. Dergelijke informatie ontvang je dan ruim van tevoren van ons zodat je je goed kunt voorbereiden. Uiteindelijk maakt een opdrachtgever op basis van deze castings een beslissing. Let op! Castings zijn altijd belangrijk, ook al wordt je niet ‘geboekt’. De opdrachtgever heeft je gezicht wel gezien en dat vergroot je kans bij een volgende casting!

Wat is een optie?

Een optie betekent dat een opdrachtgever geïnteresseerd is om je te boeken. Je kansen op een opdracht stijgen behoorlijk bij een optie maar het is nog steeds geen 100 procent zekerheid. De opdrachtgever geeft later via het castingbureau door of de boeking voor jou wel of niet doorgaat.

Waarop verdient een castingbureau?

Een castingbureau is een bemiddelingsbureau tussen opdrachtgevers (commercials, makers van tv-programma’s, regisseurs etc.) Alle castingbureaus houden een deel van je verdiensten in als bemiddelingskosten. Als je geboekt bent voor een opdracht, dan krijg je hier meer informatie over.

Zijn er nog extra dingen die SKY doet?

SKY kan naast de inschrijvingen er voor zorgen dat je bereik vergroot wordt. We doen dit door middel van intake- en persoonlijke gesprekken met mensen die zich ingeschreven hebben. Daarnaast kun je bij ons professionele foto’s, setcards of presentatievideo’s laten maken. We kunnen dit goedkoop aanbieden vanwege het feit dat we dit niet uitbesteden aan derden. Karin neemt als vakfotograaf het fotograferen voor haar rekening en Henry is als regisseur, acteur en filmer betrokken bij al het filmwerk. Naast het fotograferen en filmen geeft Henry workshops in de studio op het gebied van camera-acteren. Kortom, er is genoeg te doen bij SKY!

Hoe weet je of een castingbureau betrouwbaar is?

Je merkt aan een castingbureau of het betrouwbaar is als er geen inschrijfgeld wordt gevraagd. Een goed castingbureau zal dit nooit doen. Verder zal een goed castingbureau je nooit overhalen om een dure fotoshoot te laten maken. Je kunt je eigen foto’s gebruiken, mits ze wel professioneel gemaakt zijn. Ook zijn goede castingbureaus ingeschreven bij de bMCB, dit is een belangenvereniging voor castingbureaus. Het bMCB behartigt ook de belangen van modellen en acteurs.